söndag 28 april 2013

Liten utflykt....

har jag hunnit med sedan förra inlägget. Turen gick norrut, till det vackra Hälsingland, i glada vänners lag (syjuntan). Vi var 4 st, som åkte iväg för att hälsa på den tidigare 5:e medlemmen, som "övergav" oss för några år sedan.

Lite snö fanns det kvar efter vägarna, men vi såg också mycket vitsippor som blommade. Mer än jag sett här nere i Mälardalen faktiskt.....

Uppe i Kilaforstrakten har vår väninna och hennes man en Antik och inredningsbutik, Larshans Antik.
                                         Bild från ett av rummen i affären.
 
Vi gick förstås runt och tittade på allt fint de har i sin butik, men vi gjorde också en liten rundtur till några andra för oss, intressanta butiker.
 
Först tittade vi in en stund hos Garntjänst. Förmodligen finns det väl några som läser detta, som beställt garn därifrån någon gång?
 
Vi besökte också Mobackes, ett mycket trevligt trädgårscenter, med ett mysigt trädgårdskök, som vi dock inte behövde "anlita" denna gång.
 
Som sista punkt på rundturen fanns Växbo lin. Så här stora snöhögar var det inte på så många ställen.
Lite mer om det i nästa inlägg.... inte om snö, men om Växbo lin:-))
 
Tränar vidare med den nya mobilen.... Under fm promenaden såg jag några vitsippor, som jag lyckades fånga på bild. Men när jag sen skulle överföra den, lyckades jag radera den:-))
Det går dock framåt, om än med små steg med telefonen. Och framåt går det även med våren. Hittade lite blåsippor i trädgården, och rabarbern har vuxit medan jag varit borta.
Men vi lär inte hinna få rabarber till Valborg......

onsdag 24 april 2013

Frosseri lär ju vara en dödssynd....

Men knappast väl att frossa i färg?:-)) Det är i alla fall vad jag sysslar med för närvarande.
Och det är så himla skoj! Blir glad av färg.

Mer än så här får ni inte se ännu:-))

Blandar scraps med tyger från "lagret". Även om tyglagret är tämligen stort, så saknas ändå vissa färger:-))
Därför letade jag även i garageförrådet, för där samlas en del till mattrasor. 
Men där får lätt tyger en unken lukt.....

Upptäckte att det finns bot mot sådant.
Att blanda i lite ättika (tog nog ungf. 1 dl) tillsammans med tvättmedlet, plus att låta det hänga ute och torka, tog bort lukten ur mina tyger.  

torsdag 18 april 2013

Utmaning


Har länge  tänkt att jag skulle sy ett docktäcke, bäst att passa på innan barnbarnen vuxit ifrån docklekarna, men det har inte blivit av. När det så dök upp en utmaning, där man skulle "tolka våren i färgvalet och använda sig av scraps", "fångade" jag tillfället. 
Det skulle visst ha dekorerats med spets, knappar el. band också, men det "tappade" jag visst bort under tiden. Får väl se om det blir "godkänt" nu......:-))
Det fungerade i alla fall bra att leka med, märkte jag när barnbarnen var här senast, och det var ju huvudsaken.

Passade också på att testa några olika sätt att sy (kvilta) rundlar. Det blev lite väntan på tillbehöret och symaskinen, så först blev det en kudde.
När jag kviltade kuddens ovansida använde jag mig av ett häftstift och lite frysteip. Inte helt lätt, eftersom stiftet rev sönder teipen lite. En tanke i efterhand: kanske skulle fungera bättre om man först sticker häftstiftet genom en tunn kartongbit, och sen genom frysteipen.....? Får nog testa det någon gång.... På kuddens undersida ritade jag cirklar som jag sen sydde i.

När sen tillbehöret och den nya symaskinen anlänt, testade jag att använda det på täcket.
Inte fullt så lätt som jag trott:-)) Det krävdes lite övning, för att komma tillbaks till början av cirkeln. Men det gick allt bättre, när man kände hur man skulle hålla i tyget.
Det som fungerade bäst "på direkten" för mig var de uppritade cirklarna. Men fortsättningsvis kommer jag nog att använda tillbehöret, när jag nu har det. För cirklar kan ju användas på så många andra sätt än till kviltning.

lördag 6 april 2013

Färdig mosaikkvilt

Och här har den nu hamnat på gärstsängen.
 
Baksidan blev en "Smålandsvariant".
 
Som ni kan se, har vi ganska mycket snö kvar ännu.....
 
Och märklappen sitter på plats:-))